Kulak çınlamasında ur riski
Kulak çınlamasında ur riski
Florence Nightingale Hastaneleri Beyin ve Öfke Cerrahisi Kısım Koordinötürü Profesyonel. Dr. Cengiz Kuday, kulak çınlamasının temel bir durum olmadığını belirterek, “Bunun altından beyin tümörü çıkabilir. İşitme kaybı ya da işitmenin düşmesi sebebiyle bireyler sık sık kulak doktoruna giderler. Bir film çekildiğinde de o alanda duyma sisteminden meydana gelen tümörle karşılaşabiliriz” diye konuştu.
Kuday, yaptığı bildiride, beyin tümörlerinin Türkiye’de ve yeryüzünde en fazla görülen tümörler aralarında meydana geldiğini ifade etti.
Günümüzde tanı yöntemlerinin gelişmesinin bu urların ortaya çıkarılmasına ve müdahale edilmesine imkân tanıdığını ifade eden Kuday, tümörler içerisindeki en kocaman oranı “metastatik” diye adlandırılan yabancı organlardan beyne sıçrayan türlerin oluşturduğunu ifade etti.
Profesyonel. Dr. Kuday, beyin tümörünün öncekinden ek olarak kalay tanı edildiğini belirterek, “Aslında beyin tümörleri tüm kanserlerin yüzde 1,5 oranındaki bölümünü teşkil eder. Bu, kocaman bir rakam. Her 100 binde 3 ya da 4 kişide beyin tümörü vardır. Bu Sabah enbaşta tomografi, MR, anjiyo olmak üzere bir sürü araştırma yolu var. Türkiye’de en temel bir yakıntıda dahi vatandaşlar, MR çektirme talihine sahip. Yabancı ülkelerde bu yok” diye konuştu.
“KULAK ÇINLAMASI BASİT BİR DURUM DEĞİLDİR”
Beyin tümörü izlerinin, tümörün mahaline ve büyüme hızına yönelik değiştiğini dile getiren Kuday, çocukların yarısından fazlasının kendini ifade edemediği amaçlı bunlarda ek olarak geç tanı yapıldığını ifade etti.

Yeni dokular çıkarıldı Sabah koşanlar dikkat!